Korisnik:
Šifra:
 
Korpa

Korpa | 0 RSD

Upper line
Kategorije Dečije sobice Pogledajte kataloge Prva kupovina
Savetovaliste

Zaposlena mama

Rastrzane izmedu želja i mogucnosti, mame zaboravljaju ono sto je ustvari prava istina: srecna deca rastu uz zadovoljnu mamu, odnosno roditelje. Zato je važno da razmišljate pozitivno, jer biti zaposlena mama zapravo ima puno prednosti - kako za vas, tako i za vašu porodicu.

No jedno je to što procitamo u novinama ili knjigama, ali stvarnost je pokatkad mnogo surovija…..Iako mnoge mame rade i zadovoljne su svojim poslovima, u ovim “ludim” vremenima, taj posao pocinje da ih zaokuplja toliko da zapravo vrlo malo vremena provode sa svojom decom. Dešava se da je najcešce izgovor puno radim, ali kvalitetno provodim vreme sa svojom decom,….vodim ih u igraonicu, odvedem ih kod najbolje drugarice, druga, idemo zajedno u šoping i kupim im baš ono šta žele i sl…. Pitam se onda da li je to to? Da li deca rastu uz zadovoljnu majku i da li su ona onda zadovoljna, da li im mama nedostaje ili cekaju taj trenutak kada ce ici ponovo u šoping, kako bi umesto ljubavi, dobili najnoviju igracku?

Da li ipak postoji nacin da to vreme koga stvarno imate malo za svoju decu, ipak provedete malo kreativnije, prisnije,  Vi i Vaša deca, zajedno. Možda nije loše da odete zajedno u bioskop i zajedno prokomentarišete film, da se mazukate u krevetu bar subotom ili nedeljom, da zajedno pravite majstorije od papira, slažete puzzle, vozite bicikl u parku ili kraj reke. Ako je zima možete i da se zajedno sankate ili grudvate. Možete možda i da se zabavite sa svojom decom i u kuhinji, dok pravite kolace, dajte malo testa Vašim mališanima, kako bi i oni mesili testo, Verujte bice im veoma zabavno. Naravno predloga ima još….kada širite veš, dozvolite Vašoj deci da vam pomognu, pustite ih da stavljaju štipaljke. Ako brišete prašinu, dajte im da malom krpicom, kao i vi obrišu prašinu u svojoj sobi, pricajte sa njima, govorite im šta radite i zbog cega. Ako pak posle napornog posla pijete kafu i odmarate, poslužite sokic i Vašem detetu.

Nacina da prezaposlena mama, ipak odvoji vreme za svoje dete, ipak ima. Ponekad i požurite s posla kuci, tamo Vas cekaju Vaši verni mališani, koji Vas s vrata ocekuju s širokim i iskrenim osmehom.

Bottom line