Korisnik:
Šifra:
 
Korpa

Korpa | 0 RSD

Upper line
Kategorije Dečije sobice Pogledajte kataloge Prva kupovina
Savetovaliste

Preporueuje se u trudnoai

1.Redovna kontrola u Savetovalištu za trudnice.

2.Odredivanje starosti trudnoce i termina porodaja – Trudnoca se racuna od prvog dana poslednje menstruacije, a ne od dana zaceca.Razlog tome je što vrlo mali postotak žena (svega 10-15%) ima savršen ciklus, svakih 28 dana, te se ne može odrediti tacan dan kada je došlo do oplodnje.

3.Uredan, miran i vedar život

4.Priprema buduceg tate za ocinstvo. Fetus može cuti i zapamtiti stvari izgovorene uobicajnim, nepovišenim glasom, tokom poslednjih nekoliko nedelja pre rodenja. Pošto Vaše dete ionako sluša, pricajte mu, citajte price, puštajte muziku, nežno dodirujte stomak i na taj nacin mu pokažite koliko ga volite. Tata i ostala deca mogu se prikljuciti tako što ce govoriti uobicajenim glasom sedeci pored majke. Upisujte muziku koju ste pustali, price koje ste citali i glasove koje je fetus cuo i pratite kako biste videli smiruje li se beba i da li veselo reaguje kad kasnije (po rodenju) cuje te iste zvukove.

5.Hrana – Jedite umereno, raznovrsno i izbalansirano: bela mesa, ribu, mleko, mlecne proizvode, jaja, voce i povrce.

6.Pice – Uzimati dovoljne kolicine tecnosti dnevno (oko 2 litra)

7.Nega i pregled zuba u toku trudnoce podrazumevaju redovno održavanje higijene. Posetite vec na pocetku trudnoce Vašeg stomatologa zbog kontrole zdravlja usta i zuba i dogovora o redovnim kontrolama u toku trudnoce.Trudnoca nije prepreka za popravak ili vadenje zuba ako je to potrebno.

8.Higijena tela se održava svakodnevnim kupanjem, najbolje tuširanjem, a posebno u zadnjih 6 nedelja trudnoce.Koristite mlaku vodu i neutralni sapun.

9.Nega bradavica i dojki

10.San, Spavajte najmanje 7 casova u toku noci uz popodnevni odmor

11.Odmor, Cesto odmarajte sa uzdignutim nogama.

12.Garderoba koju nosite treba da je samo od prirodnih materijala, komforna i udobna. Donje rublje treba da bude od pamucnog materijala, svakodnevno menjano, prano i održavano. Preporucuje se nošenje pamucnog grudnjaka, koji kao i ostala odeca ne sme da steže i bude neudoban za nošenje.

13.Pojas za trudnice, nosite po potrebi

14.Obuca koju nosite treba da je sa nižom i širom potpeticom kako bi se obezbedilo pravilno držanje, smanjio zamor i rizik od pada. Zimi nosite toplu obucu sa gumenim donom.

15.Posao i rad u kuci su normalne aktivnosti u nekomplkovanoj trudnoci

16.Fizicka aktivnost i bavljenje sportom podrazumevaju umerenost. Preporucuju se redovne šetnje.

17.Putovanja nisu nemoguca u trudnoci, ali je neophodno da vodite racuna o dužini puta, redovnim pauzama i odmorima

18.Suncanje postepeno pre i kasno po podne.

19.Seksualni odnosi – ako je uredna tudnoca do termina

20.Pohadanje škole za roditeljstvo

Bottom line