Korisnik:
Šifra:
 
Korpa

Korpa | 0 RSD

Upper line
Kategorije Dečije sobice Pogledajte kataloge Prva kupovina
Savetovaliste

Da li treba da mažemo bebu mlekom sa zaštitnim faktorom kada je izvodimo u šetnju?

Bebama uzrasta  do 6 meseci NIKADA NE stavljamo kreme sa zaštitnim faktorom. Štitimo je na druge nacine. Oblacimo je u tanku pamucnu majicu i pantalonice. Na glavu šeširic sa velikim obodom, na oci naocare, koje štite od UV zracenja. Na kolica zakaciti suncobran tako da beba bude sve vreme u hladu. U šetnje ici u vremenu do 11 sati i posle podne od 16 sati.

U kom uzrastu i  kojim zaštitnim faktorom treba da pocnemo da mažemo bebu?  Da li ti preparati mogu da budu štetni?

Odojcad stariju od 6 meseci potrebno je mazati sa kremama sa zaštitnim faktorom, oznaka na kremi treba da bude SPF 15 ili više. Kremu nanosimo 20 minuta pre izlaska u šetnju i ponovo nanosimo svaka 2 sata ( ako je dete i dalje izloženo UV zracima).

Na odmoru postupak je identican. Važno je znati da dete treba ponovo namazati ako je bilo u vodi ili bazencicu, iako nije prošlo dva sata. Uvek nosite suncobran na plažu. Direktno izlaganje suncu nikome ne koristi, a kamo li bebi ili malom detetu.

Naravno da mogu biti štetni ako je dete alergicno na odredeni preparat. Pri kupovini zaštitnih krema obratiti pažnju da krema ne sadrži PABA jer su mnoga deca osetljiva na taj sastojak. Kada koristite novu kremu namažite malu površinu i pratite da se ne pojavi osip, crvenilo ili svrab u narednih 24 sata. Tek tada možete koristit zaštitnu kremu.

Bottom line