Korisnik:
Šifra:
 
Korpa

Korpa | 0 RSD

Upper line
Kategorije Dečije sobice Pogledajte kataloge Prva kupovina
Savetovaliste

Nemam dovoljno mleka? Moja beba je gladna.

Adaptirano mleko ili formula je najbolji izbor ako zaista nemate dovoljno mleka ili iz drugih razloga morate dopuniti ishranu mlekom. Cesto majka pravi grešku kada na svoju ruku dohranjuje svoju bebu bez konsultacije sa svojim pedijatrom ili patronažnom sestrom. Vrstu i kolicinu adaptiranog mleka trebalo bi prilagoditi bebinim potrebama kao i uzrastu.

Kravlje mleko je najlošiji izbor. 

Koje mleko je najbolje za moju bebu, posto nemam mleka?

Ako se konstatuje od strane strucnog lica da majka nema dovoljno mleka, pedijatar je taj koji ce preporuciti adaptirano mleko prema uzrastu bebe i specificnim potrebama.

Pre nego što pocnete sa pripremom mlecne formule, morate dobro oprati ruke. Posle toga operite sav pribor koji upotrebljavate kad pripremate mlecnu formulu.

Za mame koje svoje bebe hrane veštackim putem veoma je bitno da znaju koliko je važno da mlecna formula bude pripremljena na pravi nacin tj. kako stoji u uputstvu za upotrebu. Da biste bili potpuno sigurni da je mlecna formula potpuno sterilna treba da uradite sledece

 

Voda s kojom spremate bebi obrok mora da vri najmanje tri minuta, zatim je vrelu sipajte u flašicu, poklopite, sacekajte da se ohladi, a zatim dodajte odredenu kolicinu mleka u prahu, dobro promuckajte i stavite u frižider. Mleko naravno ne sme da bude prehladno kada ga budete davali bebi.

Ukoliko beba ne popije sve mleko, ostatak bacite

Bottom line